Vegán csokoládés süti mandulával és kókuszdióval – a párizsi táncosok titkos diétás receptje
Ezek a vegán sütik a táncosok kedvenc sütijei, és hihetetlenül egészségesek.
Imádod a csokit és az édességet? Nem vagy vele egyedül, még a világhírű táncosok is rajonganak az édes desszertekért. Ám mivel nagyon vigyázniuk kell az alakjukra, a munkájuk megköveteli a mindig lapos hasat – szigorú étrendet követnek. A diéta persze nem azt jelenti, hogy minden jóról le kell mondaniuk. Itt van például a vegán csokisüti receptjük, amitől garantáltan mind a tíz ujjadat megnyalod majd!
Hozzávalók:
- 140 g őrölt mandula
- 30 g étcsokoládé apróra vágva
- 40 g szárított kókuszdió
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 75 g nyers nádcukor
- 1 “lenmag tojás” (1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz, amely áll kb. 10 percig képezve egyfajta zselét)
- 45 g olvasztott kókuszolaj
- 1/2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a mandulát, a csokoládét, a kókuszt, a sütőport, a sót és a cukrot.
- Egy másik tálban habverővel keverjük össze a lenmag tojást, amíg sima nem lesz, és a terjedelme meg nem duplázódik.
- A kókuszolajat és a vaníliát hozzáadjuk a lenmag tojáshoz, összekeverjük és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze újra.
- Egy órán át pihentessük a tésztát.
- Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.
- Alakítsuk a keveréket kis golyókká, és tegyük őket egy tepsibe. Nyomjuk a golyókra a tenyerünket, hogy kissé szétlapuljanak.
- 6–7 percig sütjük (a sütik nagyon puhák lesznek – ez normális! Hűlés közben kemények lesznek)
- Vegyük ki a csokis sütiket a sütőből, tálalás előtt hagyjuk kihűlni – később pedig már csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!