Naturablog

Őrületes napindító: Íme a gyümölcsös morzsatál

Szerző: virag Közzétéve:

A fagyasztott turmixtál után itt az új kedvenc reggelink.

Ha már elkészítetted a fagyasztott turmixtálat, és kicsit unod hogy minden reggel azt eszed, itt az ideje kipróbálnod egy másik tálváltozatot. Ebben a zabpehely olyan, mint egy ropogós müzli-helyettesítő, és a növényi joghurttal keverve további egészséges ínyencséget adunk hozzá. Itt a recept, láss neki egy finom, gyümölcsös morzsás tálnak!

Hozzávalók:

  • 4 ek kókuszolaj
  • 2 ek juharszirup (vagy méz)
  • 150 g mandulaliszt
  • 125 g zabpehely
  • 250 g bogyós gyümölcs
  • 150 g vegán
Forrás:Pinterest

Az elkészítés:

  1. Keverjük össze a kókuszolajat és a juharszirupot egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet és a zabpelyhet, majd összekeverjük, amíg finom morzsalék vagy morzsolódás nem lesz belőle.
  2.  Helyezzük a bogyókat egy tepsibe vagy sütőálló tálba, a morzsát egyenletesen elosztjuk a tetején, és 180 fokon kb 25 percig sütjük. 
  3. Ha úgy tetszik, a joghurtot kevés mézzel vagy juharsziruppal felverjük. 
  4. Hagyjuk, hogy a morzsa rövid lehűljön, és a joghurttal tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!