Őrületes napindító: Íme a gyümölcsös morzsatál
A fagyasztott turmixtál után itt az új kedvenc reggelink.
Ha már elkészítetted a fagyasztott turmixtálat, és kicsit unod hogy minden reggel azt eszed, itt az ideje kipróbálnod egy másik tálváltozatot. Ebben a zabpehely olyan, mint egy ropogós müzli-helyettesítő, és a növényi joghurttal keverve további egészséges ínyencséget adunk hozzá. Itt a recept, láss neki egy finom, gyümölcsös morzsás tálnak!
Hozzávalók:
- 4 ek kókuszolaj
- 2 ek juharszirup (vagy méz)
- 150 g mandulaliszt
- 125 g zabpehely
- 250 g bogyós gyümölcs
- 150 g vegán

Az elkészítés:
- Keverjük össze a kókuszolajat és a juharszirupot egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a lisztet és a zabpelyhet, majd összekeverjük, amíg finom morzsalék vagy morzsolódás nem lesz belőle.
- Helyezzük a bogyókat egy tepsibe vagy sütőálló tálba, a morzsát egyenletesen elosztjuk a tetején, és 180 fokon kb 25 percig sütjük.
- Ha úgy tetszik, a joghurtot kevés mézzel vagy juharsziruppal felverjük.
- Hagyjuk, hogy a morzsa rövid lehűljön, és a joghurttal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!