Naturablog

Növényi kaviár: Itt a legjobb recept

Szerző: virag Közzétéve:

A növényi kaviár finom hideg előétel, amely nem igényel különleges kulináris képességeket.

Ma már nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, egy népszerű hidegétel, a kaviár elkészítéséhez. A kaviár azért is jön jól, mert remekül használható levesek, saláták kiegészítő összetevőjeként. Most elhoztam nektek a növényi kaviár elkészítésének titkát, padlizsánnal.

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 2 kg tök
  • 6 db alma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 200 ml növényi olaj
  • Bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Öblítsük le a padlizsánokat, vágjuk fel kockákra, majd vágjuk fel és vágjuk apróra a vöröshagymát. Keverjük össze a zöldségeket, szórjuk meg a keveréket sóval, borssal, és tegyük őket a tepsi egyik felébe.
  2. Ezután hámozzuk meg és aprítsuk fel a tököt, az almát, a fokhagymát, keverjük össze a zöldségeket, ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal, és tegyük őket a tepsi másik felére. 
  3. Meghintjük az összetevőket 100 ml növényi olajjal, és 40 percig 190 fokon megsütjük alul-felül sütéses funkción az előmelegített sütőben. 
  4. Ezután keverjük össze a zöldségeket, adjuk hozzá a maradék olajat, és tegyük vissza a tepsit a sütőbe – még tizenöt percig sütjük. Tegyük a megsült zöldségeket üvegekbe, vagy használjuk forrón zöldséges nasiként, vagy köretként.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!