Növényi kaviár: Itt a legjobb recept
A növényi kaviár finom hideg előétel, amely nem igényel különleges kulináris képességeket.
Ma már nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, egy népszerű hidegétel, a kaviár elkészítéséhez. A kaviár azért is jön jól, mert remekül használható levesek, saláták kiegészítő összetevőjeként. Most elhoztam nektek a növényi kaviár elkészítésének titkát, padlizsánnal.
Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 2 kg tök
- 6 db alma
- 2 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 200 ml növényi olaj
- Bors
- Só

Elkészítés:
- Öblítsük le a padlizsánokat, vágjuk fel kockákra, majd vágjuk fel és vágjuk apróra a vöröshagymát. Keverjük össze a zöldségeket, szórjuk meg a keveréket sóval, borssal, és tegyük őket a tepsi egyik felébe.
- Ezután hámozzuk meg és aprítsuk fel a tököt, az almát, a fokhagymát, keverjük össze a zöldségeket, ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal, és tegyük őket a tepsi másik felére.
- Meghintjük az összetevőket 100 ml növényi olajjal, és 40 percig 190 fokon megsütjük alul-felül sütéses funkción az előmelegített sütőben.
- Ezután keverjük össze a zöldségeket, adjuk hozzá a maradék olajat, és tegyük vissza a tepsit a sütőbe – még tizenöt percig sütjük. Tegyük a megsült zöldségeket üvegekbe, vagy használjuk forrón zöldséges nasiként, vagy köretként.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!