Naturablog

Bőséges paradicsomleves bazsalikommal

Szerző: virag Közzétéve:

Egy ízletes paradicsomlevest elkészítése talán a legegyszerűbb dolog a világon, és túl sok idő sem kell hozzá. Extra gyógynövényekkel és fűszerekkel még ízletesebbé tehetjük, és jól jön azokon a napokon, amikor semmi kedvünk a konyhában pörögni. Most egy Jamie Oliver féle csodálatosan édes leves receptet hoztam nektek, aminek az íze akkor is jó, ha nem túl érettek a felhasznált paradicsomok. 

  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 kg paradicsom 
  • vörösborecet 
  • bazsalikomos olaj (ezt mi fogjuk elkészíteni)
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 200 ml olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A bazsalikomolaj elkészítéséhez tépjünk bazsalikomleveleket, és vágjuk nagyon finom apróra. Tegyünk néhány levelet egy tál hideg vízbe későbbre, majd a többit tegyük egy mozsárba. Adjunk hozzá egy csipet sót, és morzsoljuk a leveleket, amíg sötétzöld pasztává nem válnak. Adjuk hozzá az olívaolajat, és jól keverjük össze őket.
  2. A leves elkészítéséhez közepes lángon tegyünk egy adag olívaolajat egy nagy serpenyőbe. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a fokhagymát, és tegyük a serpenyőbe bazsalikom szárral. Körülbelül egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az összes paradicsomot. Keverjünk hozzá 150 ml vizet és forraljuk fel. Mostmár közepes lángon öt percig főzzük a paradicsomokat, amíg kissé lebomlanak. 
  3. Vegyük le a levest a tűzről, adjunk hozzá egy csepp vörösborecetet, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük, amíg ízlésünknek megfelelő állagot nem kapunk. 
  4. Meleg tálkákban tálaljuk, egy kanál élénkzöld bazsalikomolajjal a tetején, megszórva a félretett bazsalikomlevelekkel. 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!