Könnyű és ízletes tej-és tojásmentes spárga quiche
Végre itt a spárgaszezon, amit egyszerűen imádok és igyekszek teljesen ki is maxolni. Azért is nagy kedvencem ez a zöld zöldség, mert két okból is különlegesek. 93 százalék vízből áll, ezért nagyon alacsony kalóriatartalmú. Másodszor, nagyon egészséges, egy adag a napi C- és E-vitamin szükséglet körülbelül 80% -át, valamint kálium- és folsav igényünk majdnem felét fedezi. Egy tökéletes receptem is van a spárga guiche-hez, és ami legjobb az egészben: a zöld vitaminbombával ellátott változat nemcsak üdítően finom, de egészségesebb is, mint a hagyományos Quiche Lorraine. A recept néhány lépésben elkészíthető, és garantáltan neked is az új kedvenced lesz!
Hozzávalók:
- 125 g vegán vaj
- 250 g liszt
- 300 g zöld spárga
- 40 g vegán parmezán
- fél tk só
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek növényi tej
- 1 ek citromlé
- 1 pici hagyma
- 4 ek hideg víz
- 3 tojásnak megfelelő vegán tojáspótló por (szupermarketekben már kapni)
- 1 csésze vegán tejföl
- bors és szerencsendió

- A lisztet sóval, hideg vegán vajjal és hideg vízzel tésztává gyúrjuk a kezünkkel. Ezután nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy már beolajozott vagy bevajazott quiche-edényt, majd melegítsü elő a sütőt 180 fokon, alul felül sütéses funkción.
- Mossuk meg a spárgát, és távolítsuk el róla a fás végeket. Ezt követően vágjuk apróra a spárgát és a hagymát, és egy serpenyőben kevés olívaolajjal pirítsuk meg, illetve fűszerezzük sóval és borssal.
- Keverjük össze a tojáspótlót a tejföllel, a növényi tejjel, a citromlével és a vegán parmezánnal. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, majd adjuk hozzá a spárga és a hagyma keverékhez, pár másodperc alatt keverjük össze krémesre.
- Öntsük a folyékony masszát a tésztaalapba, és csúsztassuk az előmelegített sütő középső sínjébe. Körülbelül 40 percig süssük, amíg a quiche aranybarna nem lesz.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!